NaslovnicaNovostiPRIOPĆENJE ZA MEDIJE - "Pohvalnica" premijeru

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - "Pohvalnica" premijeru

Članovi Mladeži hrvatske demokratske zajednice jutros (19.9.2013.) su u ime građana Republike Hrvatske, a prije sjednice Vlade, uručili 'pohvalnicu' premijeru Zoranu Milanoviću 'zbog iznimnog truda uloženog u sankcioniranje RH od strane Europske komisije, ugrožavanje gradnje Pelješkog mosta, izolacije RH izvan Schengena te ustrajnog štićenja Udbaša'. Nevjerojatna je brzina kojom je premijer Milanović zbog objektivnog egocentrizma uveo Hrvatsku u izolaciju štiteći zločince. Nadalje, izravnu političku odgovornost, 'ex lege' trebaju snositi svi oni koji prema pravnim izvorima sudjeluju u kreiranju vanjske politike Republike Hrvatske, a to je prema Ustavu Predsjednik Republike Hrvatske i sukladno Zakonu o vanjskim poslovima, ministrica vanjskih i europskih poslova. Također, članovi Mladeži su ministrima podijelili flastere kao simbol činjenice da ministri u Vladi po naredbi premijera moraju šutjeti i ne smiju komentirati dnevno-politička događanja ključna za zaštitu i očuvanje ustavnog poretka Republike Hrvatski kao niti izražavati svoja stajališta o istima, a naročito zbog toga što ne smiju odgovarati na pitanja novinara. Podsjećamo, temeljni zahtjev koji Europska unija postavlja pred članice je ujednačavanje zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom u smislu tendencije ka harmoniziranju, čuvajući i poštujući pri tome individualne, kulturne i nacionalne vrijednosti država članica. Podržavanjem takozvanog 'lex Perkovića' premijer Milanović je zajedno s cijelom Vladom nanio veliku i nepopravljivu štetu ugledu Republike Hrvatske u inozemstvu, a ovim putem pozivamo ga da preuzme svoju odgovornost i konačno pomogne Hrvatskoj i njenim građanima na način da podnese ostavku s mjesta predsjednika Vlade.

Kontaktirajte nas

01/4553-000