NaslovnicaNovostiPRIOPĆENJE ZA MEDIJE - YEPP u Zagrebu - 6. ožujka 2015.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - YEPP u Zagrebu - 6. ožujka 2015.

Drugog dana boravka Mladeži Europske pučke stranke u Zagrebu, više od 100 izaslanika političkih podmladaka iz gotovo 40 europskih država raspravljalo je o 15 predloženih rezolucija u Novinarskom domu. Mladi su pučani podijeljeni u radne skupine predstavljali idejna rješenja radnih dokumenata o kojima će se glasovati u subotu, 7. ožujka na Vijeću YEPP-a.

Mladež HDZ-a  izradila je rezoluciju o učinkovitoj primjeni Inicijative za zapošljavanje mladih koja ukazuje na ozbiljne probleme u implementaciji. Sredstva osigurana ovom Inicijativom trebaju rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta, a ne, kao što je danas slučaj u Hrvatskoj, biti samo jednokratne socijalne mjere.

Predstavnici ostalih političkih organizacija, članica YEPP-a, inicirali su rasprave o meritornim temama kao što su pitanja energetske unije, sprječavanja ranog odustanka od redovnog školovanja, zajedničke odgovornosti za migracije, vjerske tolerancije i pitanja vezana uz europsku suradnju i sigurnost.

Idejna misao vodilja susreta mladih pučana u Zagrebu je uspostava slobodnog europskog tržišta. To je ujedno i jedan od glavnih prioriteta novoizabranog sastava Europske komisije u tekućem petogodišnjem mandatu. O ozbiljnosti današnjeg rada YEPP-a svjedoči i gostujuće predavanje dr. sc. Dine Dogana sa Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta o hrvatskim potencijalima u kontekstu slobodnog europskog tržišta.

Kontaktirajte nas

01/4553-000