NaslovnicaNovostiMladež HDZ-a izabrana u upravljački odbor Međunarodne unije mladih demokrata

Mladež HDZ-a izabrana u upravljački odbor Međunarodne unije mladih demokrata

Izaslanstvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice boravilo je u Marakešu (Maroko) od 26. do 30. travnja 2023. godine na izbornom kongresu Vijeća Međunarodne unije mladih demokrata (IYDU), koji broji 127 pomladaka iz 81 države svijeta. Delegaciju Mladeži predvodio je predsjednik Maksimilijan Šimrak, a sudjelovali su i glavna tajnica Mladeži Judita Emić te međunarodna tajnica Tea Jerković.

Za predsjednika IYDU-a izabran je Michael Dust iz podmlatka njemačke Kršćansko-demokratske unije (CDU) kojemu je ovo drugi mandat na čelu organizacije, dok je glavna tajnica Mladeži Judita Emić izabrana za jednu od potpredsjednica organizacije čime je Mladež prvi put zastupljena u upravljačkom odboru IYDU-a.

Predsjednik Mladeži Maksimilijan Šimrak naglasio je da ulazak u upravljačke strukture Međunarodne unije mladih demokrata predstavlja veliki uspjeh koji dolazi kao potvrda kontinuiranih napora u izgradnji snažne međunarodne pozicije Hrvatske demokratske zajednice i Mladeži HDZ-a.

Novoizabrana potpredsjednica Međunarodne unije mladih demokrata i glavna tajnica Mladeži HDZ-a Judita Emić u svojem je predstavljanju pred stotinjak predstavnika članica IYDU-a izrazila spremnost Mladeži da u naredne dvije godine pridonese okupljanju mladih diljem svijeta u promicanju zajedničkih demokratskih vrijednosti koje su ugrožene uslijed globalnih nesigurnosti i ruske agresije na Ukrajinu.

Galerija

Kontaktirajte nas

01/4553-000

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trg žrtava fašizma 4/IV, 10 000 Zagreb

Tko je online

Imamo 26 gostiju i nema članova online